top of page
  • Skribentens bildJohan

Varför coaching

Uppdaterat: 11 feb. 2020

Varför ska jag ha en coach… är det säkert många som undrar. Jag har ju inga problem och om jag hade det så vill jag väl inte berätta det för en främling. Eller jag är inget idrottsproffs som behöver hjälp.Jag tror att det här med coaching är ett missförstått begrepp. Så låt oss nu en gång för alla klargöra att alla kan vid en eller flera gånger i livet må bra av att träffa en coach. Du behöver faktiskt inte ha några problem och som coach lovar jag full diskretion och allt som jag får höra stannar hos mig – givetvis! Du behöver inte heller vara idrottsproffs. Skulle du efter ett första möte känna att du saknar ”klicket” så går vi bara vidare åt var sitt håll, så enkelt är det.

För jag tror att du är helt enkelt en person som vill ändra på något i ditt liv, kanske bli mer framgångsrik, öka din energi eller få bättre relationer. Det finns miljoner saker som du kan vilja göra och jag vet att som coach kan jag hjälpa dig nå dit.


Vad det handlar om är att du vill ändra något, som exempel låt oss ta vikten… något som många kan relatera till och som alla känner igen.

Var ska du börja? Det troliga är att om du vill gå ner i vikt så har du vid ett eller flera tillfällen blivit inspirerad och nu j-r ska det bli av. Du börjar äta sallad, tränar 4-5 gånger på en vecka och sedan händer inget… du maxar ut all din inspiration och energi under en väldigt kort tid och sedan är det stopp.


Om du hade haft mig som coach här hade jag hjälpt dig att göra en mer realistisk plan som är lättare att hålla sig till – till exempel så skulle jag i princip aldrig ge rådet att både minska på maten och börja träna samtidigt, det är som gjort att det ska krascha. Vi börjar med en sak och vi hittar ett läge där det både ger något för dig och det samtidigt är utmanande.

Det är min uppgift att via dig hitta saker som inspirerar dig att fortsätta med spåret som du tar dig an, samtidigt som jag hjälper dig att minimera de saker som kan distrahera dig. Vi lyfter upp allt och lägger fram det på bordet så att det finns där och vi hittar strategier som hjälper dig när det blir tufft… för tufft kommer det bli. Att ändra på sig är ingen dans på rosor – all förändring är svår till en början, förvirrande i mitten och underbar i slutet!

Vad det faktiskt handlar om är att göra små dagliga, till synes obetydliga förändringar, som när man gör dem konsekvent över tid, ger fantastiska resultat.


Det är därför som du bör anlita mig som coach, när du vill:

· gå ner i vikt

· komma igång med din träning

· få kontroll över ditt liv och ha mindre stress

· förbättra din eller dina relationer

· komma fram till vad du vill göra ”resten” av ditt liv

· … förbättra dig i många andra områden


Om dina problem är stressrelaterade så kan jag rekommendera dig att använda ditt friskvårdsbidrag då stresshantering är klassat som friskvårdsaktivitet.


Allt gott

//Johan

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page