top of page
  • Skribentens bildJohan

Somna på 2 minuter

Har du någonsin velat kunna somna när som helst, var som helst på kommando? Den här tekniken, som enligt uppgift kommer från den amerikanska armén, sägs kunna hjälpa dig att göra just det, vilket låter dig somna inom två minuter efter att du har stängt ögonen om du övar det regelbundet.



Man som sover i en båt

Tekniken beskrevs först i boken 'Relax and Win: Championship Performance' av Lloyd Bud Winter, som först publicerades 1981. Justin Agustin, en tränare med över 1,7 miljoner följare på TikTok, lyfte fram tekniken i en TikTok-video som fick över 7,2 miljoner visningar där han beskriver precis hur man gör det.



'Först måste du lugna din kropp och systematiskt slappna av och stänga ner varje del av din kropp från huvud till tå, bokstavligen', säger Agustin i videon.


Lägg dig i sängen

'Inled med att slappna av musklerna i pannan. Slappna av med dina ögon, kinder, käkar och fokusera på din andning. Gå sedan ner till din nacke och dina axlar', tillade han. 'Se till att dina axlar inte är spända. Sänk dem så lågt du kan och håll armarna lösa vid sidorna, inklusive dina händer och fingrar.'


Därefter bör du komma in i en varm pirrande känsla och föreställa dig den från toppen av ditt huvud till fingertopparna. Börja ta djupa andetag, 'slappna av bröstkorgen, magen, ner till dina lår, knän, ben och fötter', sa han. Föreställ dig den varma känslan, men den här gången från ditt hjärta hela vägen ner till dina tår.


'Nu när du gör detta är det väldigt viktigt att rensa ditt sinne från alla stressorer', tillade Agustino och uppmanade dig att tänka på två scenarier: ligga i en kanot omgiven av endast klart sjövatten eller ligga i en svart sammets-hängmatta i ett becksvart rum.



Klickbar bild på Coach Cask som tränar, Din ultimata guide till hälsa


När du märker att du blir distraherad kan du upprepa dessa ord i 10 sekunder: 'Tänk inte. Tänk inte. Tänk inte.'


Enligt Agustino, om du övar detta varje natt i sex veckor bör du kunna somna inom två minuter efter att du har stängt ögonen.


Även om det inte finns några studier om huruvida den här tekniken faktiskt fungerar, låter det som en bra nattlig meditation för att rensa ditt sinne för en god natts sömn.


Sov gott

//Johan

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page