top of page
  • Skribentens bildJohan

Happy Mind, Happy Life

Vi lever i en väldigt orolig tid och vi har under många år sett hur kändisar pratar om mental hälsa och på jobbet har vi det stressigt... samtidigt som vi lever i en tid då alla möjligheter finns. Detta är dock ett relativt nytt fenomen.


Bild på Jim Carrey, skådespelaren

"Society is collapsing, and people are starting to recognize that reason they feel like they’re mentally ill is that they’re living in a system that’s not designed to suit the human spirit." - Jim CarreyFaktum är att människan har levt med naturen och ljuset i typ 200.000 år. Det är bara de 20 senaste åren som vi fört in sociala medier och annan junk happiness som skapar att så många mår dåligt.


Det är alltså 20 år av 200.000 år... och vi tror att vi kan klara av den typen av input.


En tid då det är viktigare än någonsin att ta hand om dig själv, så att du i din tur kan ta hand om personerna i din närhet. När du mår bra så kan du även hjälpa andra i din närhet att må bra.


Du blir överväldigad av information från alla håll och kanter om hur hur du ska äta och hur du ska träna... men inte lika mycket om vila/sömn och relationer. Med resultatet att många satsar hårt på de första två bitarna och tror att de ska må bra - samtidigt som de har mycket på jobbet och sedan ska det finnas tid för familjen och givetvis egen tid.


Inte konstigt att vi blir stressade...


Dessutom ser du andra på sociala medier som ser ut att ha det så bra och verkar vara så lyckliga - dom tränar hårt, tjänar bra med pengar och verkar ha allt det där som du strävar efter.


Så vad kan vi göra? Vad är det som du borde göra mer av och kanske mindre av?


Vill du leva ett lyckligare och mer hälsosamt liv - eller Happy Mind, Happy Life som jag säger? Då är det 4 parametrar eller pelare som du bör balansera: Kost, vila/sömn, rörelse och relationer.


Du kan se dem som bordsben och om 1 ben är i obalans så kan bordet bli ostadigt och är det 2 eller fler så kommer bordet inte stå ordentligt och du mår dåligt - stress, återkommande förkylningar, dålig ork, övervikt... konsekvenserna är många.


De goda nyheterna är att det är ganska liten insats som du behöver göra. Det kan vara att du rör mer på dig varje dag, att du lägger bort mobilen och spenderar mer tid med din familj eller att du ser till att återhämtar dig varje dag - laddar batteriet precis som du laddar batteriet till din mobil.


Gör hellre 2-3 mindre saker varje dag som tar dig framåt än att du gör en stor förändring som du inte orkar hålla i.


Bild på gratis guide om hälsobalans

Jag vill hjälpa personer precis som du som vill må och prestera bättre. Som vill leva livet fullt ut. Positiva bieffekter kan inkludera viktminskning, bättre ork, längre liv, mer lycka i livet och mycket mer.


Klicka på bilden ovan om du vill ladda ner guiden med 5 nycklar till ett bättre liv och påbörja ditt hälsosamma liv redan idag.


Allt gott /Johan

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page