top of page
  • Skribentens bildJohan

Vad är egentligen lycka?

Har du någonsin ställt dig själv fråga, "Vad är egentligen lycka?" Du är inte ensam.

Man som håller i en bok där det står: Hemligheten till ett hälsosamt liv

Många tror att de jagar lycka...

För att sedan inse att de jagar en illusion.


Vi lever i en värld där "Jag kommer vara lycklig när..." ofta är mantrat. Tyvärr är det just denna övertygelse som håller riktig lycka på avstånd.


Så, vad är lycka?

Ur en biologisk synvinkel är lycka en känsla. Det är ett tillstånd där rädsla, bekymmer, ångest och osäkerhet är frånvarande. I grund och botten är lycka vårt naturliga tillstånd.


Men det uppstår bara när vi tar bort hindren för det.


Och här är det knepiga: Att uppnå dina mål gör inte nödvändigtvis dig lycklig; det ger en lättnad. Inom dagar, veckor eller månader, kryper den obekväma känslan tillbaka, och du är olycklig igen. Lättnaden av att uppnå ett mål, tillsammans med bristen på riktig lycka, driver dig till att jaga nästa mål.


Denna cykel fortsätter oändligt, och det är inte konstigt att många människor aldrig hittar lycka.


Gissa vad som händer med "Jag kommer vara lycklig när..." över tid? Det blir: "Jag kommer aldrig vara lycklig."


Den yttre världen samarbetar ofta inte när vi tvingar vår vilja på den. Så valet att vara lycklig är aldrig något utifrån: Lycka är ett inre arbete.


Det här var något jag upptäckte för många år sedan när jag befann mig i Kenya och träffade barn vars roligaste leksaker var en trasig penna eller ett hjul som de jagade efter. Dessa barn lärde mig något ovärderligt om lyckans natur...


Hur ser det ut i ditt liv just nu? Vad skulle det vara värt för dig om du inom en snar framtid var den där gladare, mer hälsosamma och lyckligare personen...


Vill du må bra? Är du redo att bli den personen?

Är det ett tydligt ja på dessa två frågor? Då föreslår jag att vi tar ett kort samtal, bara ta ett snack - inget sälj för att ta reda på om jag kan hjälpa dig. Jag är supernyfiken på att höra mer om dig.


Allt gott till dig /Johan

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page