top of page
  • Skribentens bildJohan

Sagan om varför det är svårt att ändra sig
Jag skulle vilja berätta en kort saga, den grundar sig i vad som händer i dig när du beslutar dig för t.ex. att ta steget att bli mer hälsosam.


Vi har två versioner av dig, ver 1.0 och 2.0. Ettan är den som inte varit så nöjd med sig själv hela livet... hen är stark, hen har liksom styrt och ställt nu väldigt länge.


Så har vi tvåan, hen är ny - hen kan säga saker som att jag är nöjd med mig själv och jag vet hur jag hanterar mina känslor kring mat och godis. Hen är också stark, men har tyvärr inte mutat in så mycket land så det är svårt att stå upp mot ettan.


Det största esset som ettan har är att hen är kompis med sub-versionen av dig... ditt undermedvetna. Därför är det så lätt att ursäkta sig med att jag ska bara ta lite godis för att det regnar, jag är stressad eller vad det kan vara - dessa två arbetar ihop och sub-versionen av dig gör som den alltid har gjort.


Det varken sub-versionen eller ettan vet om, är att tvåan har också ett hemligt vapen - hen kan påverka sub-versionen så att hen kommer svänga om och hjälpa tvåan.


Hur gör då tvåan detta? Jo, genom att tex ta aktiva val... som att "Jag väljer att äta ett äpple istället", "Jag väljer att tänka goda tankar". Hen kan också meditera och lyssna på guidade meditationer som stärker tvåans plats och ger mer utrymme.


Tyvärr är det så att alla förbud går hand i hand med vad ettan vill - skippa dem. Koncentrera dig på vad du vill och vad du får göra.

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page