top of page
  • Skribentens bildJohan

En fråga som avgör hela ditt liv

Du och jag har ungefär sexton timmar från att vi vaknar upp på morgonen till att vi går och lägger oss på kvällen. Vi jobbar och stretar och ändå är det något som inte riktigt stämmer... Faktum är att många av oss har rätt svårt att säga vad vi egentligen har gjort med veckan när fredagen kommer. Det är ju galet. Ja, faktiskt riktigt otäckt om man sätter sig ner och tänker på det en stund. För mycket låtsasjobb, rutinarbeten, TV-tittande och surfande som aldrig ifrågasätts äter upp tiden och stänger av hjärnan. Det är därför tiden flyger iväg och du har inte en aning om vart den tog vägen.

Men som de flesta problem – det finns en löjligt enkel lösning som ställer allt till rätta direkt. Lösningen är att du måste ställa dig själv en fråga - du kan behöva tjata in den under någon vecka för att den ska fastna ordentligt så den sedan dyker upp automatiskt som en "checklista" för dig. Är du redo att höra frågan?

Här kommer den:

- Är det här det bästa och mest önskvärda sättet att använda min tid?

Det som är skönt med den här frågan är att den omedelbart tar dig ur det där "sömngångar-rutin-boring-zombieliknande" tillståndet som kanske många av våra dagliga sysselsättningar tvingar oss in i. Om du dessutom svarar “nej” på frågan så får du en spark i rumpan åt något mer produktivt håll. För det är ju så, att om du inte använder din tid på ett bra sätt så slösar du bort ditt liv. - Ja, så är det. Vi slösar bort stora delar av våra liv på meningslösa ting som är förklädda till viktigheter. Om du inte tror mig, börja ställa frågan själv. Ju mer och ju oftare du ställer frågan, desto mer kommer du att upptäcka hur många saker du gör varje dag som bara slösar bort tid. Det kan låta väldigt mekaniskt, det inser jag men prova - det är precis tvärtom faktiskt. Den som ställer frågan kommer att göra mindre meningslösa saker och mer livsbejakande och bra saker.

Här kommer tio saker du får mer tid till när det blir rutin att ställa frågan: 1. Du kan göra fler bra saker för dina kunder 2. Du kan vara ledig mer 3. Du kan ta din karriär eller ditt företag framåt 4. Du kan pussa mer på dom du älskar 5. Du slipper stressa eftersom du lär dig att prioritera 6. Du kan se vad du har gjort med din vecka/ditt liv och känna dig nöjd med dig själv 7. Du kan få känna hur det känns att vara produktiv och inte bara upptagen 8. Du får mer tid för dina fritidsintressen 9. Du blir lyckligare i ditt liv 10. Du kan bli en förebild för andra och lära dem att göra samma sak

Till sist: Sätt igång med det här redan idag. Gör det nästan löjligt tjatigt att ställa frågan så att den sätter sig "i ryggmärgen". Kommer du ihåg frågan:

- Är det här det bästa och mest önskvärda sättet att använda min tid?

Må gott //Johan PS. Lite av ovan text har jag faktiskt lånat och jag tycker att den är så himla bra att jag vill dela med mig av den. DS.16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page