top of page
  • Skribentens bildJohan

Min historia - Du ser ut som en gubbe!

Uppdaterat: 9 aug. 2023

Mitt namn är Johan, jag är en viktminsknings- och hälsocoach, har jobbat med coaching sedan 2010 - till mig personer som vill få mer energi, orka mer och få en snygg kropp, utan att de ska behöva spendera timmar på gymmet, räkna kalorier eller äta mat de inte tycker om. Låt mig få berätta min historia!


Den börjar för många år sedan. Ja, jag har haft en mer eller mindre osund relation med min kropp - det är tillfällen jag gillat den och det är tillfällen jag inte alltid gillat den.


- Du ser ut som en gubbe


Hårda ord att få från en av sina bästa vänner, och jag var bara dryga 30 år.


Året var 2001, jag hade jobbat i många år som aerobicinstruktör på ett gym... men slutat några år tidigare. Jag hade precis kommit ur ett dåligt förhållande, och som en kompis till mig sa - du ser mer ut som en 60-årig gubbe än de dryga 30 år jag då var. Jag var överviktig (+100 kg) och i dålig kondition. Där började en berg-och-dal-bana som sträckte sig nästan 20 år, jag gick upp och ner i vikt och testade flera olika dieter (än jag vågar tänka på idag). Jag gick ner i vikt av dieterna, men lyckades inte behålla den lägre vikten - jag mådde dåligt av att ständigt misslyckas. Det var inte speciellt kul att hänga på stranden, eller att ha kostym och andra kläder som satt åt. Inte var det kul att ha kläder som satt löst heller, det förstärkte intrycket av min övervikt.


Jag började röra på mig och gick ner en del i vikt men stannade runt 95 kg - löpning var min grej och troligtvis det som räddade mig och gav mig energi att fortsätta. Men även där insåg jag att jag inte kunde gå ner i vikt genom att enbart träna.


Den lilla ljuspunkten var att jag så småningom faktiskt började sakta att komma ner i vikt, fast vid 90kg tog det stopp igen - men det knasiga i det hela var att jag hade ingen aning om hur jag gått ner, vad jag faktiskt hade gjort.

Då började en ny kamp, där jag testade ALLT igen... jag gick ner i vikt och - japp, upp igen. Jag var minst sagt frustrerad. Jag gjorde ju allt det där som "alla andra" gjorde och det som stod på löpsedlarna.


Men så en dag när jag läst något som jag kommit över så hände något, polletten trillade ner och jag började se på kosten/maten ur en annan synpunkt. Jag började lägga om mitt liv - det var väldigt enkelt, jag trodde knappt på det själv till en början. Men nu, med en hälsovikt på 81-83 kg så tror jag fullständigt på det.

Japp, det har varit tillfällen då jag ställt mig på vågen och hållit andan... för att jag trott att nä, nu har vikten trillat tillbaka. Men nej, den ligger stadigt där och jag mår så bra. Jag är full av energi och livet leker!


Min filosofi är att viktminskning ska vara enkel, det ska inte vara massa krångliga förbud att följa eller att du bara får äta en viss typ av kost, eller sitta varje dag och räkna kalorier. Inte ska du heller behöva spendera timmar i gymmet.

Med det jag lär ut så får du fortsätta äta den mat du tycker om, och det ska vara riktigt behagligt att gå ner i vikt.

Idag ligger jag på 81-83 kg... vi pendlar ju några kg hit och dit. Men jag kan säga att så snart jag börjar fokusera på vågen börjar kurvan peka uppåt, så den kommer bara fram ibland.

Det var lite knepigt till en början... fast nu är jag i ett flow. Jag behöver inte anstränga mig och jag njuter av både fredags- och lördagsmys. Så antagligen hade jag kunnat gå ner ännu mer ;-) Jag är dock nöjd och tillfreds med mig själv. Jag passerade 50-strecket här om året och jag kan stolt säga att det är inte många 50-åringar som har en sån kropp som jag har


Jag har nått min hälsovikt och jag är i hälsobalans... det är det som är viktigt för mig. Och nu hjälper jag personer som vi nå sin hälsovikt och hamna i balans. Tror du på karma så kan jag säga att jag ger tillbaka det som jag fått till mig.


Jag hoppas verkligen att du blivit inspirerad min historia... och vill du veta mer är det bara att höra av dig. Jag har också skrivit en bok, du kan läsa mer om den här (klicka på länken)!


Allt gott,

Johan


PS. Är du nyfiken på att träffa coachen bakom allt detta... boka ett kostnadsfritt Wake Up Call så kan jag berätta mer vad jag kan göra för dig DS.


64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page