• Johan

Min historia

Uppdaterad: maj 4

Det kan vara intressant att veta mer om coachen, här är min historia!

Den börjar för över 30 år sedan ;-) Ja, det är ungefär så länge som jag varit haft en mer eller mindre osund relation med min kropp - det är tillfällen jag gillat den och det är tillfällen jag inte alltid gillat den.

Och för att göra denna historia lite kortare så kan jag säga att när jag vägde som mest vägde jag 105 kg+... jag kan faktiskt inte säga exakt eftersom mina föräldrar då hade en glädjevåg (den visade mindre än verkligheten... och den stod på 105 kg typ), själv ägde jag ingen. Där började jag att fokusera på viktminskning och jag kan ju säga att jag har genom åren har saknat det som jag har och vet idag... även om när jag ser tillbaka på det hela så är det tillfällen då jag använt mig av den teknik jag använder idag för att komma framåt.

Jag gick från 105+ till 93-95 kg ganska snabbt genom att börja vara mer aktiv, konditionsträning blev en stor del av mitt liv (jag arbetade i många år som tränings- och aerobicsinstruktör) och jag åt bättre. Där i det viktspannet stannade jag, i säkert 10 år.

Efter det tappade jag träningen, men åt lika mycket och låg kvar i vikten... så istället för att ha en vältränad 95-kg's kropp blev det en ganska slapp kropp.

Vi snabbspolar 20 år då jag låg i spannet 87-95 kg, jag testade det mesta under den här tiden - LCHF, pulver, piller, räkna kalorier, svält mig. Och ja, jag gick ner i vikt... men sedan gick jag upp igen. Alltid hela tiden lika fokuserad på vikt och aldrig riktigt nöjd med mig själv.


För drygt 10 år sedan utbildade jag mig till coach och jag har arbetat med till och från med detta under dessa år. Med coachingen kom ett stort intresse för personlig utveckling och jag har läst väldigt många böcker i och kring detta ämne. Jag har också läst många böcker om och kring hur kroppen fungerar – om bantning, dieter, träning och kopplingen mellan kroppen och huvudet.

Med hjälp av all den information jag tagit till mig och det jag har lärt mig på de utbildningar jag gått, har jag tagit fram ett program för att hjälpa personer att gå ner i vikt. Jag har testat det på mig själv – och det fungerade. Vad som är än bättre, det fungerar fortfarande… jag har nått min hälsovikt och ligger kvar där. Jag har hittat ett sätt att enkelt och lätt gått ner i vikt och behålla vikten.


För att se om det finns något som stödjer det jag kommit fram till har jag sökt mer information om detta och hittade massa fakta som stöder det jag kommit fram till. Mängder av människor har gått ner i vikt på liknande sätt och alla med mycket goda resultat.

Därför beslöt jag mig att ta detta steget vidare och att faktiskt arbeta med detta inom coachingen – att hjälpa personer att nå sin hälsovikt.


Så vad är det jag gör egentligen? Det är väldigt enkelt i teorin och vem som helt kan faktiskt göra det... och med min coachning så blir det väldigt mycket mer hållbart - jag har låtit personer testa programmet utan min direkta coaching och med min coaching. De som försökte själva upplevde allt var mycket svårare och de som jag coachade lyckades alla gå ner i vikt.

Du får 4 enkla regler att följa, det är egentligen allt du behöver för att gå ner i vikt. Det jag gör mer är att med din hjälp identifiera ditt ätmönster så att vi vet det när vi ska jobba vidare. Det kan vara att du äter för att du är uttråkad, eller för att trösta dig… eller så är det en kombination av flera saker.

För att du ska komma vidare så använder jag mig av olika tekniker... som om du känner ett begär (t.ex. ahhh jag måste ha choklad nu). Så har jag en teknik som gör att du kan bli av med den omedelbart... jag kan till och med en teknik för att du aldrig mer vilja äta en viss typ av mat/godis. Jag har tekniker för att snabbt komma ner i ett lugn. Tekniker för att ge dig själv en bättre självbild osv.


Allt detta plockade av ytterligare 10 kg från min kropp, och att jag under denna tid även slutade kämpa med att försöka gå ner i vikt var ju givetvis en extra bonus då jag kämpat med detta i så måååånga år.

Idag ligger jag på 81-83 kg... vi pendlar ju några kg hit och dit. Men jag kan säga att så snart jag börjar fokusera på vågen börjar kurvan peka uppåt, så den kommer bara fram ibland.

Det var lite knepigt till en början... fast nu är jag i ett flow. Jag behöver inte anstränga mig och jag njuter av både fredags- och lördagsmys. Så antagligen hade jag kunnat gå ner ännu mer ;-) Jag är dock nöjd och tillfreds med mig själv. Jag passerade 50-strecket förra året och jag kan stolt säga att det är inte många 50-åringar som har en sån kropp som jag har


Jag har nått min hälsovikt och jag är i hälsobalans... det är det som är viktigt för mig. Och nu hjälper jag personer som vi nå sin hälsovikt och hamna i balans. Tror du på karma så kan jag säga att jag ger tillbaka det som jag fått till mig.

Jag hoppas verkligen att du blivit inspirerad min historia... och vill du veta mer är det bara att höra av dig.


Allt gott,

Johan


PS. Är du nyfiken på att träffa coachen bakom allt detta... boka ett kostnadsfritt Wake Up Call så kan jag berätta mer vad jag kan göra för dig DS.


HELL YES, JAG VILL TRÄFFA DIG

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla