top of page
  • Skribentens bildJohan

Utdrag ur boken Lev Livet Lättare

Uppdaterat: 9 aug. 2023

Här är ett utdrag ur boken Lev Livet Lättare - en bok där jag samlat alla mina kunskaper och mina erfarenheter kring viktminskning. I den berättar jag hur du kan gå ner i vikt lika enkelt som mina klienter och flera tusentals andra, dessutom jag kan själv go i god för att det funkar. Jag gick själv ner drygt 10 kg med hjälp av det som står i boken och jag har haft en hållbart hälsovikt i flera år nu.


Tänk att du kan gå ner i vikt utan att följa någon trendig diet eller förbjuda någon mat. Boken finns som e-bok och du kan köpa den genom att klicka på länken nedan!Här följer första kapitlet i boken:Är du redo för att verkligen gå ner i vikt? Välkommen till ditt första steg i en hållbar och verklig viktminskning, jag vill börja med att säga att det här handlar inte om någon konstig diet där du bara får äta av en viss matgrupp eller att du måste svälta dig eller att du måste träna 2 timmar om dagen och 7 dagar i veckan. Du kommer att kunna fortsätta att äta det du tycker om och leva ett fullt normalt liv... kanske att vi lägger till någon form av träning/rörelse.


I den här boken kommer du inte bara upptäcka vad som hindrat dig att få den kropp som du så gärna vill ha, utan du kommer även lära dig kanske det enklaste och mest effektiva viktminskningssystem som finns. Förutom att jag själv lever efter det och att det har hjälpt mig så är det ett system som har hjälpt personer som känt att de har misslyckats med varenda diet i hela världen. Det är för de som har varit överviktiga i hela livet och för de personer som bara vill gå ner i vikt och känna att de lever sitt allra bästa liv.


Oavsett om ditt mål är att gå ner i vikt, leva ett mer hälsosamt liv, vara glad och nöjd med din kropp eller bara bli av med de där sista 5 kilona, då är det här systemet precis vad du är ute efter.

Jag kommer också dela med mig av enkla och kraftfulla tekniker som att öka din förbränning, kontrollera ditt begär till mat och släppa dina emotionella problem som du dämpar genom att äta.


Du kommer att lära dig hur naturligt smala personer kan äta vad som helst, när som helst och utan att gå upp i vikt... så om absolut vem som helst kan gå ner i vikt med det här systemet, då behöver vi fråga oss: Varför är du inte smal än...?


Det finns tre huvudsakliga mönster som håller tillbaka personer att leva lyckliga i sin ideala vikt. Jag kommer beskriva dessa och du kan göra en mental notering vilken av de tre som passar in på dig – för när vi kommer lite längre fram så är det bra att använda rätt teknik så att du börjar gå ner i vikt omedelbart...


De tre huvudsakliga mönstren som kan hindra dig

Mönster nummer ett: tvångsätande

Om du plockar upp vilken viktminskningsbok som helst, även nyligen släppta, så är de otroligt nog fyllda med listor av ”förbjuden mat”, menyer och kaloriguider... och de börjar alldeles säkert med orden ”Det här är ingen diet”.

Så låt mig få börja med att klargöra en sak:

En diet är ett system där du på ett eller annat sätt kontrollerar vad, var, när och hur mycket du äter.

Dieter har fått ett dåligt rykte under de senaste åren och det finns underlag för det, forskning visar att mer än 90% av alla som går på diet misslyckas. Ja, det finns en initial tid då alla går ner i vikt av dessa dieter, men att behålla vikten efter 6 månader – det är det få som lyckas med.

Det finns många dieter, men förvånansvärt få positiva resultat. Det finns bortemot 25 000 olika böcker med lika många olika dieter och många av dem innehåller direkt motstridig information – är det då konstigt att du känner dig alldeles virrig och vilseledd i den miljonindustri som viktminskningen är.


Det är inte bara det att dieter inte fungerar, många av dem är dessutom rent av lurendrejeri. Du läser om kändisar som haft problem med sin vikt och som hyllar den senaste dieten som är på ropet. Vad som oftast skett är att de har provat dieten och lyckats gå ner i vikt, men sedan går de upp i vikt igen efter några månader. Sedan provar de en annan diet, gå ner i vikt och efter några månader är de tillbaka på ruta 1.

Så om du inte har greppat det än...

Glöm bort dieter. För alltid.


"Dieter är väsentligen träningsprogram i hur du blir fet och känner dig som en förlorare"


Ju fler dieter personer testar och misslyckas med, desto mer övertygar de sig att de aldrig kommer gå ner i vikt. Vad ingen säger är att varför dessa dieter inte fungerar är inte på grund av dig – det har med den mänskliga biologin att göra.


I en studie på svält under 2:a världskriget kunde man konstatera att om man minskade människors diet till en ”halvsvält” så uppkom symptom som irritation, minskad uthållighet och tvångsmässiga förhållanden runt mat, inkluderat men inte begränsat till lögner, stölder och att hamstra. Än mer berättande, är att inom tremånadersperioden direkt efter halvsvälten och personerna kunde äta normalt och vad de vill, så fortsatte deras tvångsmässiga förhållande kring mat. Många åt så mycket som 8 ggr så mycket mat som de gjorde innan studien.


Experimentet har aldrig fått någon efterföljare, eftersom det ansågs grymt och inhumant att med flit svälta människor. Och här kommer det intressanta, den mängd mat som de som deltog i studien fick i sina rationer var på 1500 kalorier om dagen... mer än vad som är tillåtet i nästan vilken som helst av de tusentals dieter som just nu är på ropet.


Vad det här visar är att frivilligt undanhålla dig från mat är kanske det sämsta sättet att gå ner i vikt. Och om det du gör inte fungerar, så måste du testa något annat...


 

Nu hoppas jag att du är sugen på att läsa resten, eftersom att jag har skapat den i e-boksformat så kan du läsa den vart som helst - på mobilen, datorn eller en padda.


En av mina klienter köpte boken och sträckläste den för att hen tyckte om den så mycket. Jag har även fått positiv feedback om att den är lättläst och att det är lätt att ta till sig.


Se till att ladda hem ditt exemplar idag!
//Johan


41 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page