top of page
  • Skribentens bildJohan

Dags för en förändring!

Uppdaterat: 9 aug.

Hur många gånger har du sagt att "jag borde börja träna" eller "jag borde gå ner i vikt" eller något liknande... har nog verkligen varit nog? Men så blev det inget av det mer än kanske en 2-veckors boost då du satsade järnet.


Om du på riktigt vill förändra ditt liv så kommer du att hitta en lösning, annars kommer du att hitta en ursäkt.

Vad är det då som gör att det blir så här? Och framför allt, varför verkar vissa fixa detta bättre än vad du gör? Har dom något som du inte har? Kanske, kanske inte...


Det första du behöver veta är att våra hjärnor är väldigt bekväma, förändring är jobbigt (om du inte redan fattat det). Det tar faktiskt mer kraft och energi av hjärna att göra en förändring än att fortsätta i samma gamla fotspår - för det är fotspår det handlar om.


Tänk dig en äng med fullt uppvuxet gräs, det finns massor av stigar som är upptrampade - ängen är din hjärna och stigarna dina vanor. Det är lättare att gå på stigen för att fortsätta göra som du alltid gjort än att du trampar upp en ny stig.

Det du behöver göra är att du behöver trampa upp den här nya stigen igen och igen tills det att det är en klar tydlig stig = ny vana.


Det som skiljer dig från de som klarar av att göra detta är en av dessa två vågar jag påstå:

1 - de har fattat detta, på ett medvetet (eller tom ibland omedvetet) plan

2 - de tar hjälp!


Det kommer alltid finnas många anledningar till att inte göra en förändring, men det finns också alltid många anledningar till att göra en förändring.

När det gäller att skapa en förändring som du skulle må bra av, som skulle ta dig närmare din dröm så finns det alltid fler anledningar till att göra förändringen. Så hitta de anledningarna och fokusera på dem!


När det var nog för mig så hittade jag mina anledningar och framför allt, jag hittade något som hjälpte mig. Jag har gjort mina resor i 3 etapper - de två första gjorde jag utan att riktigt fatta vad jag gjorde, så när jag försökte applicera det en tredje gång så blev det pannkaka varenda gång. Jag testade allt mellan himmel och jord för att gå ner i vikt - jojobantningen var ett faktum och med den en känsla av att inte lyckas och ständig fokus på varför jag inte gick ner i vikt.


När jag ändrade mitt fokus och istället fokuserade på vad jag kunde göra och hittade det ramverk som jag själv lär ut nu för att minska i vikt utan pekpinnar eller förbud, då gick jag snabbt ner mina sista 10 kg och här på min hälsovikt har jag levt nu i dryga 3 år.


Tänk om du kan förändra ditt liv så att du får leva det liv som du så väl förtjänar!? Hur skönt skulle det vara att vakna varje morgon och känna

Vad härligt, idag är första dagen på resten av mitt liv

Slipp vassen i sommar och gilla känslan av att hänga på stranden i badbyxor. Eller är det kanske ett bröllop som hägrar och du vill komma i bröllopskostymen. Eller lockar tanken på att kunna gå upp för trapporna utan att flåsa som en flodhäst.


Att hjälpa andra gå ner i vikt och få en bättre hälsa har blivit mitt mission, det är det jag brinner för och när jag får chansen att fira med någon likt H i min gruppcoaching som gick ner nästan 7 kg och minskade lika mycket i midjan på 8 veckor - ja då känner jag att jag bidragit till att personen i fråga lever ett bättre liv.


Om det är dags för en förändring - skicka mig ett meddelande på Messenger så kan vi boka ett kort (15-20 min) samtal där vi kikar på vilka steg som du kan ta. Oavsett vad vi kommer fram till i samtalet så kommer jag skicka dig en teknik på hur du snabbt kan försätta dig i ett lugn.


Här är min Messenger


Ha en underbar dag!

//Johan

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page